U bent hier: Het adresboek gebruiken > Gegevens importeren in een adresboek

Gegevens importeren in een adresboek

Als u een adres- of gegevenslijst wilt gebruiken die al in een andere toepassing is gemaakt, moet u de lijst kunnen exporteren naar een Excel-bestand of een bestand met scheidingstekens waarin de regels van een item zijn gescheiden door komma's of tabs en waarin de items zijn gescheiden door Enter-tekens/nieuwe regels. Het bestand moet een Excel-bestand zijn of de extensie *.csv of *.txt hebben. Nadat u de lijst hebt geëxporteerd, kunt u de adressen of gegevens importeren in het adresboek.

In de wizard Adresboek importeren kunt u de geïmporteerde gegevens indelen zoals u wilt dat de informatie in de adres- of gegevenslijst wordt weergegeven. Elk beschikbaar veld in de eerste record verschijnt op een aparte regel in de lijst Velden.

Wanneer u een lijst met adressen in het adresboek importeert, kunt u kiezen op welke manier de adressen worden gearchiveerd. De wizard Adresboek importeren biedt een functie voor het omdraaien van namen. Hiermee kunnen automatisch de voor- en achternaam van een item worden omgedraaid zodat de achternaam het eerst in de adreslijst voorkomt, gevolgd door de voornaam. U kunt ervoor kiezen om de adressen op deze manier te archiveren of u kunt ervoor kiezen om de adressen te archiveren op de manier zoals ze worden weergegeven in het bestand dat u importeert.

Gegevens importeren in een adresboek

1. Maak een nieuw adresboek of open het adresboek waarin u gegevens wilt importeren.
  2. Kies Importeren in het menu Adresboek.

De wizard Adresboek importeren wordt gestart.

3. Volg de instructies in de wizard Adresboek importeren.
  4. Wanneer u gereed bent, klikt u op Importeren.

De gegevens worden in het geopende adresboek geïmporteerd en in de adreslijst weergegeven.

Zie ook